Marklin Z scale 8800 locomotive

Discussion in 'N / Z Scale Model Trains' started by ecologito, May 9, 2008.

  1. ecologito

    ecologito New Member

    Help me with my 8800 locomotive


    My father gave me a few years ago this train in a box and never really care about it until yesterday, a friend asked me about it and we search on the internet.

    Looking at the box and after finding a few websites this is what I got Märklin 1972 catalogue pages five and six

    The 8800 Locomotive engine that actually shipped with the Mini-club 8900 and I think this s one of the 1972 sets.

    I tried to make it work, I have some knowledge about motors ( I build my own brushless motors for RC planes). I would like to know if there is a place where I could get parts to get it fixed. I think I need new brushed for it.

    Any help would be appreciated, I wil ltry to post pictures of the kit I have.
  2. logicman

    logicman Greybeard

    Greetings, ecologito.

    (Should that be saludos?)

    Here's a link to loads of z-scale information, clubs, shops etc.

    Do it Yourself in Z-scale: More Information

    Please come back, there are lots of people here who can help and advise you.

  3. ecologito

    ecologito New Member


    Here a a few pictures of my train. I know a lot of people here know their biz and I don't so please tell me if I was wrong on what I have here :wave:

    Attached Files:

  4. shaygetz

    shaygetz Active Member

  5. ecologito

    ecologito New Member

    Thanks I took my locomotive and motor apart, it seems like I need new brushes for the motor since it runs erratically. I am not sure where could Send it back to get fixed.
  6. steamhead

    steamhead Active Member

    Hi....You didn't say how much that little engine was run before it was put away. Has it had much use..? To wear out the brushes would take quite a bit of running. Your problem might be as simple as dirty track. Try cleaning it AND the wheels on the locomotive. Then give it a try...
    Good luck..!!
  7. ecologito

    ecologito New Member

    I have no idea, my dad bough it 35+ years ago. I don't think it has been run a lot. I oiled everything but I will clean everything and give it another try.
  8. hmas

    hmas Member

    you are using the correct transformer? Z is run on 8V DC not AC.

Share This Page