Nitro Mixture Settings

Discussion in 'RC Offroad Forum' started by mafhoward, Jan 12, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mafhoward

    mafhoward New Member

    Hi, just bought a Swift via Schumcacher,

    I am having real difficulty getting it to run. The glow plug is working fine, the problem must be fuelling (I am doing the engine run-in at the moment). Is there an easy way of setting up the mixture (screw both screws all the way in then 5 turns out for example). The thing ran OK for the first tankful of fuel (on idle for the run-in). But then didn't idle too well, so I tweaked the mixture (leaned it out a bit) then it ran loads better. Now it won't start at all, I have tried turning the mixture screws both ways (1/8th turn at a time) but am still getting no joy! PLEASE HELP ME!!!!
  2. tfhughes_28

    tfhughes_28 Member

    1)Check all fuel lines for leaks.
    2)Set the needles back to factory settings
    3)check glow igniter power
    4)check engine compression
    5)try a new glow plug
    6)different plugs have different heat ranges...use the proper one for your engine.

    Just a few of the things i can think to try off the top of my head. Unfortunatly, i have never heard of your Try to contact the company to ask a tec what you should do. Hope this helped.
  3. Bloobert28

    Bloobert28 Member

    for the settings make the needles flush that usaully works good.
  4. digdug72

    digdug72 Member

    Did you follow the break in procedure? Normally should run it rich for 3-4 tanks slowly leaning it out
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page